Let's Date!

En dan lijkt het opeens allemaal weg te zijn. Alle zelfliefde die ik al jaren voelde, weg. De liefde voor mijn lijf, weg. Liefdevol voor mezelf zorgen, weg. Positief over mezelf denken, ja hoor, weg! Zelfs na een aantal modeshows gelopen te hebben en enorm veel afgevallen te zijn, is het weg. Het lijkt opeens allemaal met de noorderzon vertrokken te zijn. Gone with the wind! Poof! Verschwunden! Weg! Er valt een lange stilte.. Mijn hoofd maakt zich zorgen over hoe ik nu weer terug krijg, waar ik al jaren lang aan werkte. Maar mijn gevoel blijft rustig en vertrouwd er op dat het diep in mij verstopt zit en graag gezien wil worden.  

 

Self love (z)hero

Laat ik het zien als een throwback naar wat ik allemaal heb geleerd in de afgelopen jaren om de liefdevolle relatie met mezelf te herstellen. Een gevoel van schaamte bekruipt me, want ìk als aspirant coach en ervaringsdeskundige moet dat toch weten?! Mijn hoofd laat er weer allemaal negatieve gedachtes op los en ik besluit te luisteren naar mijn gevoel. Net zoals ieder ander mens, ben ik echt geen self love hero. Het is zelfs dè uitgelezen kans om nog verder te groeien in de kunst van het leren houden van mezelf.

 

Like lovers do 

Zelfliefde is als een eindeloze relatie die altijd liefde, tijd en aandacht nodig heeft. Dit met precies dezelfde toewijding als een relatie tussen twee geliefden. Ook dat gaat vaak met ups en downs en zo ook die met onszelf. We willen bijvoorbeeld zoveel mogelijk tijd samen doorbrengen om elkaar nog beter te leren kennen. Maar brengen we wel genoeg tijd met onszelf door om onszelf helemaal te leren kennen? Is er wel genoeg tijd en aandacht om nieuwe eigenschappen van onszelf te ontdekken in bijvoorbeeld nieuwe situaties? Durven we wel eens uit onze comfortzone te stappen om onszelf nog beter te leren kennen? Of zijn we altijd bezig met ons aan te passen aan de wereld om ons heen? Allemaal vragen en uitdagingen om onszelf nog beter te leren kennen zodat onze belangrijkste relatie nog beter kan groeien! “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!” Hoorde ik maar vaak genoeg. Brr… mijn gezicht krimpt in elkaar bij de gedachten aan die zin. Moedig, geef ik er dan maar aan toe dat ik even een stapje terug mag doen en mag herontdekken welke volgende stap dit is in de relatie met mezelf. Want niets is gek genoeg en liefdevol, authentiek mezelf zijn is wat ik ambieer. Maar hoe moet dit ook alweer?

 

Tot de dood ons scheidt

Dan valt mijn oog op mijn ring aan mijn rechter ringvinger. Ze lijkt wel te schitteren als nooit tevoren. “Rewind” klinkt er als een echo door mijn hoofd en vervolgens “reMind”! Het mooie zilveren voorwerp om mijn vinger herinnert mij aan het moment dat ik met mezelf trouwde.

Met jezelf trouwen, zeg je? Dat is een beetje weird! 

Jup! Maybe, but maybe not so weird at all.

Jaren geleden kocht ik een ring en schreef ik een liefdesbrief aan mezelf. Hierin beloofde ik mezelf eeuwige trouw, liefde, en steun. Ik zal je nooit verlaten of in de steek laten. En doe ik dat wel? Vergeet dan nooit wie jouw steun in de rug is. That’s me! I’ve got my back! I am the one you have been waiting for. Ik was nooit weg en ik ben er nog steeds elke dag voor je. De ring heb ik nooit meer afgedaan en de liefdesbrief bewaard in een mooi doosje. De reminder komt binnen en settelt zich als een warme knuffel om mijn hart en vult mijn hele lijf. Er gaat een zucht van verlichting door me heen. Ik ben er nog steeds en ik hou van mezelf tot in elke vezel van mijn hele zijn.

 

Relatie therapie

Dus, lieve self love coach, je mag bij jezelf in therapie! Mijn innerlijke coach springt op en doet vrolijk een dansje. Ze mag eindelijk aan de slag. Ze zet haar brilletje op en pakt haar lijstje erbij. “Wanneer gaan we op date, San?” zegt ze stellig, terwijl ze over haar brilletje heen kijkt.

 

Ben jij benieuwd geworden naar hoe ik de relatie met mezelf nieuw vuur in blaas en wil je graag met me mee doen? Stuur me dan een berichtje en dan gaan we samen die challenge aan!


Reactie plaatsen

Reacties

Cristel
4 jaar geleden

Jee, Sandra wat weer een prachtig blog.
Zo geweldig om te lezen, wat kun je mooi schrijven.
Over zelfliefde die o zo belangrijk is, en de relatie met jezelf.
Was voor mij weer een mooie reminder, dus dank je wel daarvoor.

Sandra
4 jaar geleden

Ohh dank je wel lieve Cristel en wat fijn dat de reminder bij jou ook mocht binnen komen! 🙏

Theo
4 jaar geleden

Hoe mooi dit!! Kanjer en voorbeeld....

Sandra Franssen
4 jaar geleden

Lieve daddy! Dank je wel! ♥️

Rick
4 jaar geleden

Mooi zussie! Mis alleen de you can tattoo in het verhaal ^^ kuskus