Body & Mind Language

 

"Whaah! Een spin!"

Je slaakt een gilletje, je ademhaling stokt, je ogen worden groot, je schouders gaan omhoog en ook je armen schieten de lucht in. In alle ophef zet je een stap naar achteren of rent weg. Eigenlijk ben je nooit echt van deze angst afgeraakt want telkens gebeurt hetzelfde bij het zien van een spin. Het lichaam laat enorm veel zien op het moment dat dit gebeurt. Omdat dit zich herhaaldelijk heeft afgespeeld, reageert het lichaam telkens weer hetzelfde met dezelfde daarbij komende gedachtes. Op deze manier heeft ons lichaam de angst voor de spin vast gezet in het lichaamsgeheugen.

 

Na het lezen van dit voorbeeld kunt je je wellicht dus voorstellen hoe dit op kleinere of grotere schaal invloed kan hebben op ons leven. Elke gebeurtenis heeft impact op ons lichaam. Angsten, spanning, verdriet, onzekerheden e.d. die we op jonge leeftijd of tijdens een traumatische gebeurtenis op deden, kunnen nu nog steeds terug vinden zijn in onze lichaamshouding. We zijn ons hier alleen nog niet altijd bewust van. Dit kan zich uiten in vage lichamelijke klachten of onbewust belemmerend gedrag en gedachtes. De uitspraak "Zo ben ik nu eenmaal" kunnen we daardoor dus in twijfel trekken en opnieuw onderzoeken. 

 

Jouw lichaam aan het woord

 

Waar de meeste therapievormen gebruik maken van het gesproken woord en aan de slag gaat met onze gedachten, gaan we daarom bij Body & Mind Language net een stapje verder. Want wie verder wil groeien in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en af wil van een belemmerende houding t.o.v wat het dan ook maar mag zijn, dient daarbij ook zijn/haar lichaam, lichaamstaal en lichaamshouding mee te nemen in het proces. Bij Body & Mind Language laten we jouw lichaam aan het woord door middel van lichaamshoudingen en/of bewegingen zodat je af kan komen van belemmerende gedragingen of voor het vergroten van ons lichaamsbewustzijn.

Samen op onderzoek

 

Bij al deze gedragingen of overtuigingen is onbewust een beweging of houding ontstaan. Door deze houding aan te nemen kunnen we deze gaan ontdekken, uitdagen, verbreden en integreren. Op deze manier verkrijgen we inzicht in waar het gedrag of de overtuiging is ontstaan en wat er nog meer allemaal mogelijk is. Ook kunnen we op deze manier makkelijker bij dieper gelegen vraagstukken komen. De vastzittende lichaamshouding kan nu transformeren waarmee uiteindelijk ook het gedrag/overtuiging veranderd. Hierdoor word hetgeen waar jij mee worstelt in gedachten, tastbaar, krijgt het vorm en worden Body & Mind, Language ingezet om te kunnen helen.

 

Een kennismaking en het onderzoeken van de hulpvraag is gratis! Tijdens dit gesprek ontstaan er al verschillende inzichten en krijg je uitleg over de aanpak. 

 

Mind Your Body Language Traject 

 

Omdat uit eerdere ervaringen gebleken is dat de vaste materie van ons lichaam tijd nodig heeft om te helen is deze methode het meest effectief met 5 sessies. Samen gaan we op onderzoek en stel ik een "Mind your Body Languages - plan" voor jou op van hetgeen waar jij nu staat en waar je naartoe wil. Hierbij krijg je na elke sessie thuiswerk mee om de oefeningen in de praktijk te kunnen brengen en is er tussentijds overleg.

 

Elke sessie duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. Er zal gemiddeld één keer in de drie weken een sessie gepland worden zodat het lichaam kan wennen aan hetgeen er in de sessie aanbod kwam (integratie) 

Ben jij klaar voor de transformatie waar je op hoopt? Dan is dit de methode die ook de vaste materie van ons bestaan aanpakt, zodat je tot op celniveau kunt transformeren tot jouw ware potentieel. Met talenten en eigenschappen die je nog niet van jezelf ontdekt had.

 

Wat anderen vonden: 

 

Maaike: 

 

"Ik heb mijn traject bij Sandra afgerond en ben hier heel lovend over maar tevens heb ik deze sessies geleerd wat mijn lichaam me wilt vertellen. Puur en zonder oordeel. Sandra zorgde voor een fijne sfeer. Ik voelde me op mijn gemak. Sandra straalde zo'n rust uit en had geduld met me."

 

Maaike schreef een blog over haar ervaring met het coach traject dat ze volgde.

Je leest het hier:

 

 

Jouw investering voor dit nieuwe gave traject van vijf sessies van ieder 1,5 tot 2 uur inclusief jouw eigen Mind you Body Language-plan en tussentijdse contact momenten:

450,- 

 

Een losse sessie per uur

60,-

 

Voor meer informatie en kennismaking vul je onderstaand contactformulier in of ben ik telefonisch bereikbaar via WhatsApp op het volgende telefoon nummer 

 

0613898228

 

Vet Gelukkig Zijn

 

Jaren lang worstelde ik met het accepteren van mijn vaak veranderende lichaam. Door het vaak op dieet gaan viel ik veel af maar kwam ik ook weer veel aan, het zogenaamde jojo-effect. Je kent het vast wel. Nooit was het goed genoeg, zelfs niet toen ik 35 kilo(!) afviel door een zelf bedachte 'nieuwe levensstijl' waarvan ik dacht dat deze goed voor mij zou zijn. Maar niets bleek minder waar want ik was nog steeds niet tevreden over mijn lichaam. Sterker nog. Ik voelde me helemaal niet meer mezelf. Mijn lichaam was veranderd in een voor mij knokkige en harde toestand. Voor mijn gevoel staken mijn sleutelbeenderen uit en mijn polsen voelden ook knokkig en hard aan. Dit was ik totaal niet gewend en ik miste mijn zachte en wollige lichaam in al haar mooie vormen.

 

Aankomen leek me ook geen optie dus ik hield mijn zelf bedachte 'nieuwe levensstijl' vol totdat mijn lichaam vanzelf aan de bel trok. Het werd plotseling ernstig ziek. Het had er duidelijk genoeg van en besloot het bijltje erbij neer te gooien want er werd overduidelijk niet naar haar geluisterd. Dat was het moment waarop ik me realiseerde dat die zogenaamde 'nieuwe levensstijl' helemaal niet bij me paste en mijn lichaam schreeuwde om aandacht. Hoe vaak ging ik wel niet voorbij aan honger prikkels en ik had nog steeds de gedachtes dat mijn lichaam ook nu niet mooi genoeg was. Het werd tijd om beter te luisteren naar mijn lichaam en het werken aan mijn lichaamsbeeld niet alleen op te pakken maar ook uit te breiden.

 

Op dat moment kwam de opleiding Body & Mind Language op mijn pad kwam. Ik leerde beter te luisteren naar mijn lichaam en ontdekte de diepe wijsheid die mijn lichaam mij probeerde te vertellen. Ook leerde ik beter om te gaan met mijn emoties. Er ging een wereld voor me open en de relatie met mijn lichaam en daarbij horende lichaamsbeeld kreeg een hele nieuwe diepere betekenis.

 

Dat gun ik iedereen en ik begeleid jou dan ook graag naar meer acceptatie voor jouw lichaam, haar diepe wijsheid, symboliek en liefde. Van onzeker naar acceptatie.

 

Wil je samen eens brainstormen over hoe jij de haat/liefde verhouding met jouw lichaam kunt verbeteren? Stuur dan een e-mailtje naar sandrafranssen@sancoacht.nl en dan plannen we een gratis kennismakingsgesprek in.

 

Losse coach sessie per uur

60,-